Waarom verhalen verzinnen, als er nog zoveel waarheden te vertellen zijn…

In de afgelopen maanden hebben er enkele veranderingen van blijvende aard in René ’s en ons leven plaats gevonden.

Het is moeilijk de lege plek, die Casper heeft achtergelaten op te vullen. Iedere woensdagmiddag was hij paraat om met René steptochtjes in de buurt van Sint Joost te gaan maken. Meestal waren ze wel een uurtje of anderhalf onderweg en voor René was dit een prima vorm van bewegen en calorieën verbruiken.

Casper is een nieuw leven begonnen in ver WEGGIStan. (zeg ik vaak grappend).

Het leven in Zwitserland en het werken in de instelling voor verstandelijk gehandicapten, te vergelijken met Pergamijn, bevalt hem heel goed. De sfeer en de mentaliteit spreken hem erg aan. Samenvattend zou je kunnen zeggen dat de omstandigheden en de manier waarop tegen de zaken wordt aangekeken dezelfde is als bij ons, maar dan 25 jaar geleden. De ervaringen die hij daar opdoet, zijn mooi meegenomen en door zijn ervaring met werken in diverse instellingen in Nederland heeft hij genoeg vergelijkingsmateriaal. Het moet gezegd, de vergelijking valt meestal niet in ons voordeel uit.

Het ligt er (waarschijnlijk ook) aan dat de Zwitsers (nog) genoeg geld hebben, van een crisis is in Zwitserland niets te merken. Bovendien zijn ze bij de basis gebleven, een goede zorg verlenen en een thuis bieden en niet te veel poespas er om heen.

In het belang van René hebben we gezocht naar iemand, die de steptochten met hem kon voortzetten en na enig zoeken bleek Laura bereid met René te gaan steppen. Zij is een 2e jaar- studente aan het CIOS, veel met sport bezig en heeft als voetbalster een goede conditie (nodig). Ook voor haar wat pluspuntjes om op deze manier van bewegen wat extra conditie op te bouwen.

Warm of koud, je kunt je er op kleden

Warm of koud, je kunt je er op kleden

Er moet ook af en toe een pauze ingelast worden

Er moet ook af en toe een pauze ingelast worden

René en Laura drinken synchroon uit de bidon

René en Laura drinken synchroon uit de bidon

En daarna snel weer op weg

En daarna snel weer op weg

 

Een ter plekke aanwezige fotograaf, Jan Joosten uit Roermond, die zich heeft toegelegd op het maken van sportfoto’s (bezoek de website Jan Joosten Fotografie) schoot op mijn verzoek enkele leuke plaatjes.